Kuvend, ILDKP, Berisha: Kërkoni të fshihni milionat që keni nën dyshekë. Ruçi: Të ka zënë frika Politikë

Kuvend, ILDKP, Berisha: Kërkoni të fshihni milionat që keni nën dyshekë. Ruçi: Të ka zënë frika

Studimi: Përmasat e mëdha nuk garantojnë grua besnike

Studimi: Përmasat e mëdha nuk garantojnë grua besnike | Burrat shpesh e shohin madhësinë e organit gjenital, si një simbol të forcës dhe fuqisë seksuale. Por rezulton që kur…

Topi “magjik” që luan me fëmijët

Topi “magjik” që luan me fëmijët | Shumë prindër ndihen në faj që janë tepër të lodhur për të luajtur me fëmijët e tyre entuziastë. Por një…

Menyja e Titanikut del në ankand

Menyja e Titanikut del në ankand | Jo gjithçka që u mbyt me Titanikun humbi përgjithmonë. Një meny e rrallë do të dalë në ankand në Angli…

REKLAMË!

Abonime online per DigitAlb

EKONOMIA
Ndryshon struktura e policisë zjarrfikëse, shtohet efektivi

Ndryshon struktura e policisë zjarrfikëse, shtohet efektivi

Qeveria miraton organikën e re me 739 vetë. Riorganizohet edhe Shërbimi Gjeologjik, i cili do të ketë 133 punonjës Qeveria…

BSH: Rritja e borxhit shtoi kreditë këqija

BSH: Rritja e borxhit shtoi kreditë këqija

Guvernatori Fullani: “2013-a, vit i vështirë për ekonominë; 2014-a shtron sfida”  Zamir Alushi Viti 2013 ishte mjaft i vështirë, 2014-a…

“Punësohen” 1500 praktikantë  në shkollat parauniversitare

“Punësohen” 1500 praktikantë në shkollat parauniversitare

Arsim Drejtoritë arsimore paguajnë kontributet në masën 16.7%, jo rrogën Shifrat - Sipas të dhënave, numri i praktikantëve, për vitin 2012-2013…

REKLAMË!

Dua Kredi nga Union Bank

Një qytet i vogël librash

Një qytet i vogël librash

| Hapi siparin dje Festivali i Librit dhe i Artit. Shtëpia botuese “Saras” prezanton sot romanin “Fytyra e Simurgut” Muzeu Historik Kombëtar, dje u shndërrua në një qytet të vogël të mbushur me libra. Sapo ngjit tapetin e kuq të shtruar për vizitorët, të presin nxënësit…

Takimi Mbarëkombëtar për Dramën Shqipe

Takimi Mbarëkombëtar për Dramën Shqipe | (pjesë me një akt)  Altin Basha  Personazhet:Dramaturgu              Regjisori Dramaturgu- Hë koleg, si kalove? Nuk…

Viti i De Radës bën bashkë studiuesit

| 200-vjetori i lindjes së De Radës, një prej figurave më të rëndësishme të letërsisë e…

Nju Jork, fushata e reklamave të policisë në “Twitter” dështon

| Një fushatë nga Departamenti i Policisë së Nju Jorkut për të përdorur rrjetin social “Twitter” që të përmirësojë imazhin e vet, duket se përfundoi shumë keq. Përdoruesve iu kërkua të postojnë fotografi të tyret me oficerët e policisë dhe të shtojnë gjurmimin #myNYPD, si pjesë…

Rektori i Mjekësisë: Diplomat e doktoraturës firmosen në restorant

Rektori i Mjekësisë: Diplomat e doktoraturës firmosen në restorant

| Akuzat Dekani, Hysa: Emërimi i shefave me vendim qeverie cenon autonominë Ngrihen dyshime për lëshimin e diplomave të doktoraturave në Fakultetin e Mjekësisë. Nisur nga ky fakt skandaloz, rektori i këtij institucioni, Ali Refatllari, ka urdhëruar ngritjen e një auditi, që do të kontrollojë një më…

Çelet fondi për pagesën e 576 familjeve në njësinë 4

Çelet fondi për pagesën e 576 familjeve në njësinë 4 | Ndihma ekonomike  Prefekti i Tiranës konfirmoi ligjshmërinë e vendimeve të minibashkisë Merr fund kalvari i…

Studentët kërkojnë llogari për diplomat

| Protesta  Ashtu siç kishin paralajmëruar ditë më parë, një grup studentësh të Fakultetit të Mjekësisë,…

Elsa Morante, Një grua në Romë

Elsa Morante, Një grua në Romë

| “Asnjëherë nuk rashë në dashuri me Elsën. E doja, por nuk arrita të humbja mendjen pas saj, ndoshta se nuk rashë kurrë në dashuri me të”. Alberto Moravia, një nga personazhet e njohur të letërsisë italiane, shkruan kështu në librin autobiografik “Jeta e Moravisë. 1990),…

Librat e rinj, Virion Graçi, “Stina e Hijeve”

| Virion Graçi “Stina e Hijeve” Botimet: “Pika pa sipërfaqe” Shkrimtari dhe gazetari, Virion Graçi, vjen…

Librat e rinj, Joseph S. Nye, David Welch, Konflikti dhe bashkëpunimi në Marrëdhëniet Ndërkombëtare

| Joseph S. Nye, David Welch Konflikti dhe bashkëpunimi në Marrëdhëniet Ndërkombëtare Hyrje në Teori dhe…

Ndryshon struktura e policisë zjarrfikëse, shtohet efektivi

Ndryshon struktura e policisë zjarrfikëse, shtohet efektivi

| Qeveria miraton organikën e re me 739 vetë. Riorganizohet edhe Shërbimi Gjeologjik, i cili do të ketë 133 punonjës Qeveria riorganizon strukturat e shërbimit zjarrfikës duke e rritur numrin e personelit në 739 dhe duke ndryshuar përbërjen në njësitë e prefekturave. Riorganizim do të thotë…

BSH: Rritja e borxhit shtoi kreditë këqija

BSH: Rritja e borxhit shtoi kreditë këqija | Guvernatori Fullani: “2013-a, vit i vështirë për ekonominë; 2014-a shtron sfida”  Zamir Alushi Viti 2013…

“Punësohen” 1500 praktikantë në shkollat parauniversitare

“Punësohen” 1500 praktikantë  në shkollat parauniversitare | Arsim Drejtoritë arsimore paguajnë kontributet në masën 16.7%, jo rrogën Shifrat - Sipas të dhënave, numri…