Aktualitet Paratë e drogës nga Zvicra te politikanët shqiptarë

Paratë e drogës nga Zvicra te politikanët shqiptarë

72
SHPËRNDAJE

Shefja e policisë denoncon rrjetin ndërkombëtar të trafikut dhe lidhjet e tyre në atdhe

Bandat e kriminelëve të huaj realizojnë miliona dhe dhjetëramiliona franga zvicerane përfitime çdo vit nga tregu zviceran i drogës, prostitucionit e aktiviteteve të tjera të paligjshme. Fakti që një pjesë e madhe e fitimeve investohen lirshëm dhe pa kontroll nëpër vendet e origjinës së kriminelëve, është tashmë i ditur nga të gjithë. Por shefja e policisë zvicerane Monica Bonfanti, deklaroi sot në Gjenevë se sipas informacioneve të disponuara prej saj, një pjesë e parave të pista, jo vetëm që përfundojnë në Shqipëri, por financojnë edhe aktivitete politike. Lajmi bëhet i ditur nga agjencia “Presheva Jonë”.

“Një pjesë e madhe e përfitimeve nga krimi i organizuar, sidomos droga, me miliona franga dërgohen në vendet e tyre të origjinës, në mënyrë ilegale, madje edhe për parti politike. Posedojmë informacione se mjetet e tilla nga droga janë dërguar për rrëzimin edhe të pushteteve, në këtë rast kundër qeverisë Azerbajxhanit. Në mënyrë të ngjashme veprojnë edhe trafikantët nga Ballkani. Një pjesë e madhe e  këtyre parave të fituara nga  droga po ashtu shkojnë edhe në adresë të partive politike në Shqipëri, sikur në Azerbajxhan, për ta rrëzuar qeverinë..” ka deklaruar sot në Gjenevë shefja  e policisë duke ju përgjigjur pyetjeve të gazetarëve gjatë një konference shtypi, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

Lidhjet e krimit të organizuar me politikën janë përfolur në shumë raste gjatë viteve të fundit. 24 Maj 2012 (gazeta-Shqip.com)