Kryesoret Nishani gradon pesë gjeneralë, shkarkon e zhvendos krerët e ushtrisë

Nishani gradon pesë gjeneralë, shkarkon e zhvendos krerët e ushtrisë

379
1
SHPËRNDAJE

Presidenti vijoi valën e ndryshimeve që nisën pas largimit të Bamir Topit

Presidenti i Republikës Bujar Nishani pranoi sot propozimet e ministrit të Mbrojtjes Arben Imami për gradimin e pesë ushtarakëve me titullin e gjeneralit të brigadës si dhe kreu shkarkime, emërime dhe zhvendosje në disa hallka të ndryshme të forcave ushtarake. Vendimet e presidentit nuk janë shoqëruar me shpjegime mbi arsyet se pse u propozuan këto ndryshime.

Vendimet janë:

Gjeneral Brigade Agim LALA, lirohet nga detyra e Komandantit të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe del në lirim.

Gjeneral Brigade Bardhyl Veli HOXHA, emërohet  Komandant i  Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes.

Gjeneral Major Viktor Daut BERDO, lirohet nga detyra e Komandantit të Forcës Tokësore dhe emërohet Zëvendësshef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura.

Gjeneral Major Zyber Fasli DUSHKU, lirohet nga detyra e Zëvendësshefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura dhe emërohet Komandant i Forcës Tokësore.

Gjeneral Brigade Bardhyl Veli HOXHA, lirohet nga detyra e Komandantit të Brigadës Logjistike.

Gjeneral Brigade Syrja Selim GJOKA, lirohet nga detyra e Komandantit të Batalionit të Policisë Ushtarake të Forcave të Armatosura, emërohet  Komandant i Brigadës Logjistike.

Gjeneral Brigade Qemal Demçe SHKURTI, lirohet nga detyra e Shefit të Kabinetit të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, emërohet  Komandant i Forcës Detare.

Gjeneral Brigade Jeronim Rasim BAZO, lirohet nga detyra e Drejtorit të Drejtorisë së Planifikimit të Mbrojtjes, në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura.

Kolonel Jeronim Rasim BAZO, me detyrë Drejtor i Drejtorisë së Planifikimit të Mbrojtjes, në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, i jepet grada madhore Gjeneral Brigade.

Kolonel Syrja Selim GJOKA, me detyrë Komandant i Batalionit të Policisë Ushtarake të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, i jepet grada madhore Gjeneral Brigade.

Kolonel Qemal Demçe SHKURTI, me detyrë Shef i Kabinetit të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, i jepet grada madhore Gjeneral Brigade.

Kolonel Bardhyl Veli HOXHA, me detyrë Komandant i Brigadës Logjistike, i jepet grada madhore Gjeneral Brigade.

Gjeneral Brigade Viktor Daut BERDO, me detyrë Komandant i Komandës së Forcës Tokësore, i jepet grada madhore Gjeneral Major.

Gjeneral Brigade Zyber Fasli DUSHKU, me detyrë Zëvendësshef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, i jepet grada madhore Gjeneral Major.

  • brace

    Ishe presidenti,Z Bamir Topi e paska patur teper te veshtire me plakun pushte,nga vicidoli,sapo u largu si presidente i Republikes Z BAMIR shikoni ndryshimet qe po bene plaku,ne te gjitha strukturat e partise,dhe shtetit komuniste te tije,me kukllen e tij si presidente,duhet kudo te jene hajdutet e tyre.Ky ishte qellimi i plakut qe vuri ne detyre,invalidin,me musteqe,a ma i a dhjete plaku sa here i mubushet mendja,po te done mose ta zbatojne urdherat kriminale te tije,hajde plake,hajde si po ja kalon profesorit tende dulles,ne cdo aspekte,mose lere gje pa bere edhe kyte kohe qe te ka mbetur,nxirrja ujin e zi ktije vendi,si ne 97,kesaje here do ti paguashe,nuke mashtron dote me,moret funde ti banditet tuaj.