Plani i ri urbanistik, Lapraka, kërthiza e transportit publik

Ndërtesat në trajektoren e hekurudhës 

Zhvillimi i pronës do të bëhet në zonën ku aktualisht ndodhet trajektorja e hekurudhës

Me planin urbanistik, në njësisë bashkiake nr. 11, parashikohet të ndërtohet terminali multimodal i pasagjerëve dhe marrëveshja për studimin e fizibilitetit të tij u nënshkrua pak ditë më parë.

“Kjo është edhe ‘kërthiza’ e transportit publik të qytetit të Tiranës. Këtu do të gërshetohen treni, trami, autobusët urbanë dhe interurbanë, taksitë, por edhe funksionet e tjera të shërbimit dhe këtu do të zgjidhen në mënyrë të përhershme dhe përfundimtare, sfidat me të cilat transporti urban është përballur për një kohë të gjatë. Është një gjenerator i fuqishëm punësimi dhe do të jetë një ndër zhvillimet kryesore afatmesme që do të nisë së shpejti nga puna dhe që do u japë mundësi jo vetëm banorëve të kësaj zone, por banorëve të Tiranës anembanë, për të përfituar nga një ofertë e mirë punësimi”, tha kreu i bashkisë Lulzim Basha. Sipas tij, nga ky stacion multimodal, e gjithë ajo që sot njihet si hekurudhë, deri te stacioni hekurudhor shndërrohet në një arterie urbane, zhduket traseja e trenit, zëvendësohet në kohë me shinat e tramit me rrugë urbane e trotuare në të dyja krahët.

Për pronat në të dyja krahët, kjo do të thotë një mundësi e madhe zhvillimi. “Ne e kemi reflektuar këtë mundësi të madhe zhvillimi, duke vënë koeficientet përkatëse të zhvillimit për pronat në të dyja anët e asaj, që sot është trajektorja e hekurudhës dhe nesër do të jetë një shtyllë e rëndësishme kurrizore, një rrugë e fuqishme urbane, me parametra bulevardi që shkon tej për tej zemrës së zonës suaj, njësisë bashkiake nr. 11.

Bulevardi i ri dhe rehabilitimi i lumit të Tiranës, së bashku me ndërtimin e arterieve rrugore, në të dyja anët e tij parashikohet të sjellin në këtë njësi bashkiake, jo vetëm një infrastrukturë moderne, por mundësi të zhvillimit të pronës e si rrjedhojë zhvillim ekonomik e punësim. Kreu i bashkisë tha dje, se grupi i punës ka finalizuar opsionet për zhvendosjen e tregut të gjësë së gjallë, jashtë vijës administrative të Tiranës. L.Mixha

Autor te 15 Tetor 2012. Sociale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry