Gëzuar Pashkët ortodokse

imagesNë mesnatë, në të gjitha kishat e vendit u zhvilluan meshat e shenjta me rastin e Pashkëve ortodokse që përkujtojnë ringjalljen e Jezu Krishtit pas kryqëzimit të së premtes së zezë.

Në Katedralen Ortodokse të Tiranes, fortlumturia e tij, kryepeshkopi Anastas, mbajti liturgjinë e shenjtë për besimtarët që ndoqën ceremoninë.

Pashkët simbolizojnë edhe thelbin e krishtërimit, ringjalljen e Krishtit, kalimin nga e përkohshmja në të përjetshmen dhe çlirimin e njerëzve nga mëkati.

Meshat e shenjta u zhvilluan edhe në të gjitha kishat ortodokse të Shqipërisë.

Besimtarët nisën ceremonitë e Pashkëve që të premten e deri në mesnatë duke u gdhirë 5 maji.

Autor te 5 Maj 2013. Kryesoret. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry