Kulturë Libri Poezia e Pojanakut, nderohet në Greqi

Poezia e Pojanakut, nderohet në Greqi

143
SHPËRNDAJE

Poeti Dhimitër Pojanaku u nderua me diplomë nderi nga Lidhja e Kritikëve Europianë dhe Lidhja e Shoqatës Shqiptare të Patras, në një takim me poetësh të mbajtur në Patra, me motivacionin “për nivel të lartë cilësor në fushën e letërsisë shqipe dhe bashkëpunimin me letërsinë greke”. Në ceremoni ishin të pranishëm personalitete të njohur të jetës kulturore në vendin fqinj. Letërsia shqipe e përkthyer në Greqi ishte pjesë e këtij takimi ku ishte i pranishëm dhe kryetari i Lidhjes së Shkrimtarëve të Greqisë Perëndimore, Leonidha Margariti, presidenti i nderit të Lidhjes së Kritikëve Europianë dhe drejtori i revistës së njohur letrare “Eolika grammata”, Kosta Valeta si dhe shkrimtari grek Dino Kubati. Në takim është folur për bashkëpunimin mes dy letërsive dhe rëndësinë që kanë përkthimet.