Kryesoret Tiranë, qarkullimi kryhet me zinxhirë; situata në vend

Tiranë, qarkullimi kryhet me zinxhirë; situata në vend

337
SHPËRNDAJE

Situata në vend vijon të jetë problematike për shkak të dëborës dhe ngricave.

Në rajonin verior Shkodër. Kalueshmëria e akseve në këtë rajon po shkon drejt përmirësimit. Kontraktorët janë dukë bërë pastrimin dhe hedhjen e kripës, në zonat ku ka ngrica.

Në rajonin qendror Tiranë. Sot në shumicën e akseve të Qarkut Tiranë, qarkullimi kryhet me zinxhirë. Të bëhet kujdes në qarkullim sepse ka formim të akullit në rrugë. Kontraktorët janë duke punuar për pastrimin e rrugës dhe hedhjen e kripës në shumë zona si: Mbikalimi i Kasharit, Superstrada Tiranë – Durrës, etj.

Në rajonin jugor Gjirokastër. Në Qarkun e Korçës ka pasur temperatura të ulëta deri minus 10 gradë. Përveç aksit të Dardhës, Voskopojës dhe Ersekë – Gërmenj, të gjitha akset e tjera qarkullohen pa zinxhirë.

Në Qarkun e Vlorës Autostrada Vlorë – Levan dhe rruga e vjetër qarkullohen me zinxhirë.

Po kështu qarkullohen me zinxhirë disa akse në Fier, Berat etj. Në të gjitha akset po punohet për hedhjen e kripës dhe pastrimin e akseve, nuk ka asnje bllokim te akseve kombetare.

12 janar 2017 (gazeta-Shqip.com)