Extra Kuriozitete Ja si mund ta mposhtni ankthin

Ja si mund ta mposhtni ankthin

1038
SHPËRNDAJE

Ankthi është prezent kudo në jetën tonë, në punë, shtëpi, udhëtime. Disa e vuajnë më shumë, ndërsa disa të tjerë më pak. Por ekziston një mënyre efektive për ta mundur atë, e cila  është zbuluar nga dy psikologë në Universitetin Britanik të Columbias.

Subjekte më të prekura janë persona meditues dhe si pasojë ankthi kalon menjëherë te ata. U zbulua që njerëzit që i ndihmonin më shumë të tjerët, kishin më pak ankth se sa ata që kishin vështirësi në vendosjen e marrëdhënies ndërsociale.

Kështu që ndihmojini të tjerët, sa herë që ata kanë nevojë, sepse kjo do të ishte edhe në të mirën tuaj.

 

11 shkurt 2017 (gazeta-Shqip.com)