Rajon Tërhiqet “fshesa” malazeze. Punëtorët sezonalë lejohen përtej kufirit

Tërhiqet “fshesa” malazeze. Punëtorët sezonalë lejohen përtej kufirit

236
SHPËRNDAJE

Pas marrëveshjes së arritur ndërmjet palës shqiptare dhe asaj malazeze, mbi lejimin e kalimit të punëtorëve sezonalë, dhjetëra persona, kryesisht nga fshatrat pranë doganës, kalojnë kufirin për të punuar në Mal të Zi.

Martin Bërthamzaj nga fshati Oblik i Shkodrës është njëri prej tyre. Ai prej vitesh udhëton me biçikletën e tij drejt fshatrave shqiptare në territorin malazez pranë kufirit, duke bërë punë nga më të ndryshmet kryesisht në bujqësi. Me këtë punë, ai mban 8 pjesëtarët e familjes.

“Ka disa vite që shkojmë e vijmë. Na shërbejnë shumë mirë, na presin shumë mirë. Jemi shumë të kënaqur. Punojmë në punë krahu, apo çfarë të kenë nevojë, në bujqësi apo kudo. Jemi 8 vetë në familje që jetojmë me këtë pagë. Punë tjetër s’ka”, tha Martin Bërthamzaj.

Por duke parë interesin e medieve mbi të, pala malazeze u keqkuptua dhe nuk e lejoi që të kalonte kufirin.

http://gazeta-shqip.com/lajme/wp-content/uploads/2019/02/imgad.gif

“Po, na kthyen. Më kërkuan 200 euro që të më lejonin, unë 200 euro nuk i kam në shtëpi. Ku t’i gjej 200 euro? Po ashtu kthyen edhe një tjetër, i cili kishte vetëm 100 euro”, tha më tej Martin Bërthamzaj.

Por pas ndërhyrjes së Policisë Kufitare shqiptare dhe sqarimit të situatës, Martini u lejua të kalonte kufirin, por rasti i tij tregon se marrëveshja e arritur mes palëve mbetet ende e brishtë, gjë që nënkupton se ata mund t’iu ndalojnë kalimin edhe të tjerëve në të njëjtën formë.

31 mars 2017 (gazeta-Shqip.com) T.CH