Kulturë Shuhet artistja austriake që fotografonte Shqipërinë

Shuhet artistja austriake që fotografonte Shqipërinë

1083
SHPËRNDAJE

Petra Buchegger një nga emrat e njohur të artit bashkëkohor është shuar në moshën 47-vjeçare. 13 vjet më parë bashkë me kuratoren Claudia Maria Luening ajo ishte në Shqipëri ku realizoi një sërë fotosh por dhe një ekspozitë.

“Tirana e mrekullueshme”, do të quhej ekspozita që ajo hapi më 2004-tën në kryeqytetin shqiptar. Petra Buchegger është e njohur për trajtimet estetike që përpiqet të jap përmes gjetjeve që mbartin veprat e saj.

Ajo jetoi në Vjenë dhe pse ekspozoi në galeri të ndryshme të botës. Eshtë i njohur bashkëpunimi që ajo pati me Hannah Black .

16 korrik 2017 (gazeta-Shqip.com)