Sociale Kalbet shalqiri, shkak çmimi i ulët dhe mungesa e tregut

Kalbet shalqiri, shkak çmimi i ulët dhe mungesa e tregut

347
2
SHPËRNDAJE

Çmimi i ulët dhe mungesa e tregut për shitjen e shalqirit ka dëmtuar rëndë fermerët e fshatrave Kafaraj, Ade dhe Kashisht në Fier. Vetëm në fshatin Kafaraj kanë mbetur rreth 120 hektarë bostan që po kalbet nëpër ara.

Fermerët thonë se çmimi këtë vit ishte vetëm 4 lekë për kg, çmim që nuk justifikon as shpenzimet e bëra për mbjelljen dh e rritjen e tij. Çdo familje ka humbur 1 deri në 2 milionë lekë të reja nga mos shitja e kësaj kulture.

Dëme ekonomike janë shkaktuar edhe nga mos shitja e nektarinës dhe domates. Fermerët kërkojnë ndihmën e shtetit pasi kjo është e vetmja mënyrë jetese për familjet e tyre.

13 gusht 2017 (gazeta-Shqip.com) / Top Channel

 

 • NEO

  Fshataret Albanez jane per te ven duart ne koke. Jane te hiles . Nuk kemi besim te produktet e tyre me llojlloj hormonesh e ku ta dish kimikatet qe ata perdorin. Duhet te fitojne besimin e konsumatorit qe tu vej puna mbare.
  Te perimet e zarzavatet ske besim te fshatari shqiptar
  Te vaji ske besim…..
  Te mjalti ske besim….
  E plot te tjera vazhdoni….

 • elio

  Gjithe veres cmimi ka qene 20 leke/kg ..Nuk ka treg se njerezit nuk kane te hane…