Aktualitet Kullat tek Liqeni, gjykata “harron” të zbardhë vendimin

Kullat tek Liqeni, gjykata “harron” të zbardhë vendimin

146
SHPËRNDAJE

Afati për të zbardhur një vendim administrativ është vetëm shtatë ditë.

Por, treshja e gjyqtarëve të Apelit Administrativ që i hap rrugën ndërtimit të pesë kullave në Digën e Liqenit nuk po e respekton këtë kufi të vendosur nga ligji.

Top Channel u interesua për të marrë vendimin e zbardhur, por megjithëse është shkelur koha e caktuar me ligj, nuk ka ende asnjë verdikt të argumentuar.

Vendimi i shpallur në datën 3 prill nga gjyqtaret Rilinda Selimi, Alkelinda Gazidede dhe Enkelejda Softa nuk është dorëzuar ende, megjithëse janë gjashtë ditë jashtë këtij afati.

E vetmja gjurmë që kanë lënë tre gjyqtarët pas shpalljes së vendimit është një dispozitiv në të cilin thuhet se lihet në fuqi vendimi i Shkallës së Parë të Gjykatës Administrative të Tiranës dhe se kundër këtij vendimi lejohet rekurs në Gjykatën e Lartë.

Ndërtimi i kullave pranë Liqenit Artificial gjatë tre viteve të fundit ndër më të kundërshtuarat. Më shumë se një vit më parë, pasi u kërkua ndryshimi i kësaj trupe gjyqësore dhe pas protestave të organizuara nga Bashkia e Tiranës para Gjykatës Administrative, gjykimi i kullave u la në harresë deri në fillim të muajit prill.

Por, ndërtimet pranë liqenit janë konsideruar të rrezikshme gjatë 2015 edhe nga Komiteti i Digave, në një raport që kundërshtonte ngritjen e një kompleksi të tillë.

Palë paditëse në betejën administrative ka qenë Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit që kundërshtonte një leje zhvillimi e ndërtimi të vitit 2014 në këtë zonë.

Nuk dihet ende nëse IKMT do ta kundërshtojë në Gjykatën e Lartë apo jo vendimin e Rilinda Selimit, Alkelinda Gazidedes dhe Enkelejda Softes.

16 prill 2018 (gazeta-Shqip.com)