Kryesoret “Gjurmë Shqiptare”; Të pathënat e luftës së Trojës, roli i Ilirëve

“Gjurmë Shqiptare”; Të pathënat e luftës së Trojës, roli i Ilirëve

3398
SHPËRNDAJE

Cilat janë të pathënat e luftës së Trojës? Çfarë fshihet në Iliadë dhe përse të vërtetat e saj janë mbuluar?

Si janë ndryshuar të vërtetat e Homerit? Cili është roli i Paionëve, Perrebejeve, e mbi të gjitha i Dardanëve? Përse Homeri e quan Akilin të mallkuar?

Ushtritë pjesëmarrëse, figurat kryesore, mitet, të vërtetat…

Një dokumentar që vjen përmes një analize të arkeologeve më të njohur, të dhënave të autorëve të lashtë, historianëve dhe studiuesve botërorë.

Ndiqni dokumentarin e plotë të gazetarit Marin Mema.

21 prill 2018 (gazeta-Shqip.com)