Sport Botërori 2018 FIFA: Stop fokusimit të tifozeve seksi nga televizionet

FIFA: Stop fokusimit të tifozeve seksi nga televizionet

335
SHPËRNDAJE

FIFA do të kërkojë që kamerat e televizionit të FIFA të mos fokusojnë shpesh tifozët tërheqës të futbollit, pasi ato konsiderohen si objekt seksi. Lajmi është komunikuar nga kreu i departamentit të përgjegjësisë sociale pranë FIFA-s, Federico Addiechi.

Ai theksoi se gjatë Kupës së Botës në Rusi, rastet e seksizmit ishin më të shpeshta se ato të racizmit. Në veçanti, ka pasur raste të shumta të ngacmimit nga ana e mbështetësve kundër gazetarëve.

FIFA zyrtare shtoi se vendimi është një evolucion normal, duke vënë në dukje se krahasuar me Kupën e Botës së mëparshme, fokusi ndaj femrave në tribuna është përmirësuar ndjeshëm.

Addiechi pastaj kujton se FIFA kishte ndërhyrë tashmë në punën e transmetuesve televizivë në të kaluarën, por vetëm në raste individuale dhe mjaft të dukshme.

12 korrik 2018 (gazeta-Shqip.com)