Sociale Siguria ushqimore në shkolla, AKU mbyll dhe gjobit disa subjekte

Siguria ushqimore në shkolla, AKU mbyll dhe gjobit disa subjekte

26
SHPËRNDAJE

Në kuadër të sigurisë ushqimore dhe monitorimit të të gjithë operatorëve të biznesit ushqimor pranë institucioneve arsimore në vend si shkolla, kopshte, çerdhe AKU ka kryer në rang vendi 227 inspektime.

Në njoftimin e AKU-së thuhet se “nga trupat inspektuese janë marrë 65 masa administrative me paralajmërim, 13 masa administrative me gjobë në vlerën 1 720 000 lekë si dhe dy ndërprerje aktiviteti.”

Ndërkohë gjatë inspektimeve, janë dhënë edhe këshillime ndaj subjekteve duke bërë të mundur eliminimin e problemeve që mund të konstatohen nga produktet ushqimore.

12 tetor 2018 (gazeta-Shqip.com)