Historia

Ndryshe Historia

Në 100-vjetorin e tradhtarëve të atdheut

Bajram Peçi Jemi ende në vitin e 100 të pavarësisë shqiptare dhe besoj se ia vlen kthimi pas i kokës, për të vështruar se si...

TË ZBULOSH SHQIPËRINË NËPËRMJET FOTOGRAFISË

Një rrugëtim i gjatë i shqiptarëve në lentet e fotografëve të huaj që nga shpikja e “dritëshkrimit” (Shqipëria e fotografuar nga të huajt) Bajram Peçi* (Pjesa e...

ROBËRIMI DHE KTHIMI I SKËNDERBEUT SIPAS LEGJENDAVE POPULLORE

Perceptimet popullore mbi Heroin Kombëtar të mbledhura nga studiuesi Dhosi Liperi shumë dekada më parë dhe krahasimi i tyre me faktet e nxjerra nga...

Si e robëroi Italia, Shqipërinë

Dokumente të paanalizuara më parë mbi ndërhyrjen financiare të qeverisë së Musolinit në Shqipëri gjatë kohës mes dy luftërave botërore paraqesin me detaje zhvillimin...

Konferenca e Londrës dhe problemi i sistemit politik në Shqipëri

Rrugëtimi me pengesa nga regjenca te republika presidenciale, monarkia, monarkia me emrin e republikës e deri në ditët tona, historia e një kombi në...

FAMILJA “MJEKU” E MIRDITËS

Reportazh & histori Një histori qindravjeçare pak e njohur Në gjurmë të aristokracisë së maleve. Përsimoni, “Shtëpia e Parë” e Kthellës NDUE DEDAJ Mbiemri “Mjeku” nuk është i...

Beteja që ndërroi rrjedhën e historisë

Për arsyet politike antisovjetike të asaj kohe, në vëllimin “Poezi gjermane dhe austriake”, që u botua më 1987, nuk u përfshi “Këngë djepi” në...
2a.Zarf postar i vulosur me vulën, gjurma e të cilës përbën pullën e parë.

100 VJET PULLË POSTARE E SHQIPËRISË

Filatelia Bajram Peçi 5 maji i vitit 1913 njihet si dita e lindjes së pullës postare të vendit tonë dhe meqenëse ajo pa mëdyshje përbën, krahas...

Një rrugëtim në botën e librit dhe shkrimtarëve më të mëdhenj

Një libër është një rrugë e shkëlqyer për të zbuluar diçka të re, të cilën më parë nuk kishe dijeni që ekzistonte. Gëzuar 23 prillin,...

A e ke lidhur qenin?

Marrëdhëniet e shqiptarëve me kafshën besnike përgjatë historisë analizohen në këndvështrim historik nga Fatos Baxhaku. Nga trajtimi i ashpër deri te gjakmarrja e shkaktuar...

JEMI EDHE KËTU

643,141FansaNa ndiqni
5,612NdjekësitNa ndiqni
REKLAMË!
REKLAMË!

LAJMET E FUNDIT

REKLAMË!