Presidentja e Komisionit Europian ka folur ditën e ostme në konferencën e përbashkët me krerët e shteteve të BE, në kuadër të Samitit për Ballkanin Perëndimor.

Von der Leyen theksoi se Shqipëria ka marrë 85 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për energjinë, si dhe po financohen disa projekte, mes tyre dhe n ë central i madh fotovoltaik.

“85 mln euro është një mbështetje buxhetore, ka një sërë projektesh të ndryshme që po projektohen me pjesën tjetër të 500 mln, një projekt tjetër për shembull di që është një central i madh fotovoltaik.”- deklaroi Von Der Leyen.