Një ditë pasi deklaroi për “Zona Zero” audio përgjimin, ku dëgjoheshin urdhrat e Gardës së Shqipërisë për të shtënat në 21 janar të 2011, gazetari Artan Hoxha në një postim në FaceBook, ka publikuar foto të babait të Aleks Nikës.

Gazetari Artan Hoxha ka qenë në familjen e Aleks Nikës, ku babai i tij, Ndue Nika ka dëgjuar në diktofon urdhrat që çuan në vrasjen e të birit në protestën e 21 janarit 2011.

Hoxha thotë se babai, nëna, bashkëshortja dhe fëmijët e Aleks Nikës presin ende drejtësi, pas ngjarjes së rëndë që çoi në vrasjen e njeriut të tyre të dashur.

Postimi i Artan Hoxhës: 

Babai i Aleks Nikes, Ndue Nika, duke degjuar në diktofon urdherat e drejtuesve të Gardes, qe çuan në vrasjet e protestuesve me 21 janar 2011.

Mes 4 te vrareve te asaj te premte te ftohte janari, ishte dhe djali i tij, Aleksi, qe kishte dale te protestonte kunder korrupsionit të pushtetit dhe keqeverisjes.

Disa dite pare, me shkova në shtepine e Aleks Nikes, në Lezhe, ku babai, nena, bashkeshortja dhe dy vajzat e tij, presin ende nje pergjigje për skuadren e pushkatimit në bulevardin “Deshmoret e Kombit”.