Çështjen e Fredi Belerit dhe reagimet nga qeveria greke, gazetari Artan Hoxha i ka quajtur strategjike dhe politike. 

Bregu: A e ka dëshirën ai inspektori i zonës për ta bërë punën? Parandalimi është edhe pak me dëshirë, është nuhatje e dëshirë të mos kesh në zonën tënde probleme. Sepse po të ekzistonte hierarkia me zonë, se ti do të merrje një rol më të mirë e do të ngriheshe në detyrë, duke parë statistikat çdo njeri do të punonte për parandalim. Duke e parë që nuk bën kështu të punosh sa të duash ekziston vetëm emërimi direkt.

Hoxha: Hierarkia dhe merita. Policët e kanë rrogën 500 mijë lekë të vjetra. Nëse vazhdojmë ta lëmë policinë e shtetit institucionin më të keq paguar, ndodhi tërmeti ata çuan, ndodh përmbytjeje ata çojnë, bllokohen rrugët nga bora ata çojnë, ata kanë këpucë kartoni. Tani fillojnë temperaturat e nxehta ato jelekët, thonë aman thuaj ndonjë fjalë të na i heqin. Kur e çon me pushkë druri në betejë mos prit të kesh rezultate./ Top Channel