Gazetari Artan Hoxha  zbuloi detaje rreth të riut që qëlloi me grusht liderin demokrat, Sali Berisha. Ai tha se kur është dërguar në selinë e PD-së, nuk i është gjetur asnjë mjet identifikimi apo telefon. Sipas tij, këto detaje tregojnë ka qenë një plan i mirë menduar.

“E kanë pyetur, e kanë kontrolluar, se kanë njohur, kanë parë se s’ka pasur mjet identifikimi, është pak e çuditshme. Nuk ka pasur as celular, patentë, asgjë. Kjo është pjesa që policia duhet të bëjë dhe personat që janë njoftuar janë dy ish kolegë të Breçanit, Luigj Vathi dhe Gjergj Ujka.

Një inskenim apo ngjarje nga një individ i vetëm, ka një lloj prapaskene mbrapa. Veprimet që ka kryer të bëjnë të kuptosh se kemi të bëjnë me një ngjarje të menduar mirë. Ka dalë nga xhamia qetësisht, është afruar te PD, ka ardhur vërdallë aty dhe ka parë nëse mund t’i afrohet.

Ka pritur që të dalë në rrugën Bajram Curri. Është përpjekur dhe më para. i ka menduar mirë, ai ka planifikuar. Këtu si afrohem dot. Ishte pikërisht pjesa e kamerave prandaj dhe truprojat nuk ndërhyjnë dot.”, tha Artan Hoxha.