Në “Dosjen 339”, nga 22 komisionerë të arrestuar 14 janë të PD, LSI, PR dhe 8 të PS.


Nga aktet e administruara në funksion të hetimit të procedimit penal të vitit 2019, për dosjen 339, Gjykata kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, thotë se është konfirmuar që gjatë zgjedhjeve lokale të vitit 2017, komisionerë në disa qendra votimi kanë lejuar me dashje persona të tjere të cilet jane paraqitur para tyre dhe kanë votuar në emër të votuesve te tjere.


Mes të arrestuarve janë komisionerët e tre qendrave të votimit, të cilit përfaqësonin subjektet politike të PD, PS, LSI dhe PR.


Siç do ta shikoni në tabelat e mëposhtme nga 22 të arrestuarit 14 prej tyre janë përfaqësues politikë të PD, LSI dhe PR.


Kjo është edhe arsyeja kryesore, se përse duhet të depolitizoheshin numëruesit e votave, që ata të mos vinin nga partitë politike.


EMRAT:


“Shpëtim Stafa, Elidon Stafa, Ramiz Tuda, Fredi Marku, Dalvis Bida, Emiljan Tuda, Redi Hysa kanë lejuar me dashje persona të tjerë të cilët janë paraqitur para tyre dhe kanë votuar me erma të votuesve të tjerë.


Bashkim Alushi, Jakup Bregu, Altin Lala, Kasem Lala, Kujtim Ruci, Zyhra Lala, Qemal Domi, Besim Bregu, Indrit Bici, Mehdi Lala, Agim Lala, Orjada Lala, Bujar Sula, Qazim Lala, Armelind Zeza” kanë lejuar me dashje persona te tjere qe kane votuar në emër të votuesve të tjerë duke konsumuar veprën penale votim më shumë se 1 herë ose i paidentifikuar, theksohet ne dosje.