Gjashtë shqiptarë janë arrestuar nga policia italiane në kuadër të operacionit “Hermanos” gjatë ditës së djeshme. Po në kuadër të këtij operacioni 18 persona janë akuzuar për trafikimin të 109 kg kokainë e marijuanë, nga të cilat 47 të sekuestruara.

Grupi kriminal kishte lidhje me Amerikën Qendrore ku sillte kokainën deri në Antwerp të Belgjikës e më pas në Itali. Ata janë gjithashtu përgjegjës dhe për një tentativë vrasje në Ibiza të Spanjës. Të arrestuar janë italianë, rumunë dhe shqiptarë emrat e të cilëve vijojnë si më poshtë:

1- Renato Nikaj, 29-vjec banues në Sesto S. Giovanni

2-Florian Qemali, 40-vjec banues në Bagnolo Mella

3-Arian Rezi i njohur si Visi, 39-vjec nga Tirana

4-Edmir Demiraj i njohur si Edi, 39-vjec, banues në Shqipëri

5-Andi Shkurti, 42-vjec

6-Ilir Kuci, 50-vjeç lindur në Berat e banues në Milano