Një 19-vjeçare nga Forli denoncoi një sulm seksual nga një shqiptar që e njihte prej disa ditësh dhe që kishte paguar për dhomën e saj të hotelin ku ajo po qëndronte.

Sipas mediave italiane, kjo është një histori me rrethana që janë ende të paqarta, por që ka të paktën disa pika fikse, e para është një vajzë 19-vjeçare e përlotur u dërgua në urgjencë pasi raportoi sulm seksual nga një shtetas shqiptar, i njohur prej disa ditësh, në dhomën e hotelit që kishte paguar për të. E dyta është se pasditen e djeshme, përballë Hotel Mattei, në ish-lagjen Aniç, përveç ambulancës, kanë ndërhyrë edhe tre makina policie dhe se tani, përveç vlerësimit të besueshmërisë së ngjarjes, po tentojnë për të gjetur përdhunuesin e dyshuar.

Viktima është një 19-vjeçare nga Forlì, me banim në Gatteo Mare dhe mëngjesin e djeshëm ajo mbërriti në Mattei pak pas orës 11, me të ishin dy burra, shtetasi shqiptar me të cilin dyshohet se u miqësua rreth dhjetë ditë më parë dhe një i dytë që u bashkua me ta në hotel. Rreth orës 11.20 e reja, e cila kishte qëndruar tashmë në këtë strukturë pak kohë më parë, ka zënë një dhomë për një ditë, duke regjistruar vetëm emrin e saj në check-in, ndërsa shoku i saj shqiptar e ka paguar.

Sipas njohurive të menaxherit të hotelit, Nicola Musca, i cili në atë kohë ishte larguar për detyrat e tij, të tre kërkuan që të lejoheshin të pinin alkool në lokalin e hotelit, i cili megjithatë nuk ishte i hapur në mëngjes. Në atë moment ata dolën dhe do të kalonin disa orë në një kafene aty pranë. Vetëm 19-vjeçarja është kthyer me shokun e saj shqiptar rreth orës 14.00.

Sipas disa dëshmitarëve, e reja dukej në gjendje të alteruar dhe u ngjit në dhomën e saj. Burri e arriti, pa u parë nga stafi i recepsionit, ndoshta duke përdorur shkallët e shërbimit. 

Është ende e paqartë nëse të dy kishin lënë një takim apo nëse e reja synonte të hynte e vetme në dhomë. Fakti është se pak para orës 14:30, diçka ndodhi brenda asaj dhome.

19-vjeçarja fillimisht ka telefonuar dhe i ka dërguar mesazh kunatit, i cili ka lajmëruar menjëherë policinë dhe ka telefonuar pritjen. Stafi i hotelit thirri menjëherë numrin e dhomës dhe në atë moment, sulmuesi i saj ishte ende brenda hotelit, por ai ishte larguar tashmë kur mbërriti policia. 

Edhe menaxheri ndërkohë, njoftoi për ngjarjen pasi kur u kthye në hotel thirri karabinierët, nga të cilët mësoi se një njësi tashmë po mbërrinte.

Me të mbërritur në sallë, vajza u pa e përlotur dhe pas trajtimeve të para në vend, rreth orës 15 ajo u dërgua në urgjencë. Këtu ajo iu nënshtrua kontrolleve të kërkuara nga protokolli në rast të dhunës së mundshme seksuale. Ndërkohë, policët kanë parë pamjet e sistemit të vëzhgimit me video të strukturës dhe kanë mbledhur dëshmitë e recepsionistëve, të cilët kanë menaxhuar fazat e para të kërkesës për ndihmë. Ndërkohë në vendngjarje kishte mbërritur edhe kunati që kishte kontaktuar i pari me vajzën. Në mes të pasdites për lehtësimet ka mbërritur edhe policia shkencore dhe tashmë hetimet për rikonstruksionin e detajuar të ngjarjes janë në krye të Skuadrës Fluturuese.