Katër shqiptarë, pjesë e një grupi hajdutësh janë prangosur nga autoritetet greke si pasojë e një operacioni të nisur që prej gushtit të vitit 2022.

Bëhet me dije nga mediat greke shkruajnë se më 27 janar në Korinthi dhe Atika u arrestuan katër shqiptarë, të moshave nga 26 deri në 44 vjeç. Një prej anëtarëve të grupit rezultin se është me aftësi të kufizuara, me një krah e një këmbë.

Ata operonin në fushën e vjedhjeve, të pastrimit të parave, në trafikun e narkotikëve dhe në dhunimin e punonjësve të drejtësisë dhe qytetarëve të ndryshëm. Shqiptarët kanë marrë pjesë të paktën në 21 raste vjedhjesh prej të cilave kanë siguruar të paktën 200 mijë euro. Dobësia e shqiptarëve ishin bizhuteritë, florinjtë dhe orët e shtrenjta Rolex.