Pas debateve të ashpra për dosjen e arrestimit të kryebashkiakut të sapozgjedhur të Himarës, Fredi Belerit, kreu i Partisë Drejt dhe për çështjet came, kreu i Partisë për Drejtësi, Integrim dhe Unitet Shpëtim Idrizi la studion. Teksa po debatonte me gazetarin Panajot Barka gjatë emisionit ‘5 pyetjet’, Idrizi kërkoi ta kishte përballë “kundërshtarin” me të cilin po debatonte lidhur me çështjen e Belerit. Më pas, vendosi që ta braktiste debatin.

DEBATI I PLOTË:

Shpëtim Idrizi: Nuk po i flas për shtëpinë e babës dhe gjyshit tim. Do ndërhysh ti apo të ngrihem unë? Nuk pranoj që një njeri të më bëjë mua historinë e protokollit të Korfuzit që unë e di shumë mirë. E të më thotë që ne nuk e kemi kërkuar. Keni përfituar se ne kemi lejuar shumë gjëra. Konfliktin e doni ju që sillni një hidraulik, burgaxhi 2 herë
Panajot Barka: Ik kërkojë në Greqi ligjin e luftës

Shpëtim Idrizi: Po paj zotin, ose do e mbyllësh ti… Po tallesh me mua tani? Po e sheh? Rri mbaj atë, mbaj kasollet bashkë me të.

Panajot Barka: Unë jam në kasolllen time çke ti…Unë kasollen timë do mbaj.