Gert Shehu, personi që goditi me grusht Sali Berishën sot në bulevard gjatë protestës së opozitës, duke se është person me probleme mendore.

Së pak kështu bëhet me dije nga një vërtetim mjekësor ku thuhet se ai ka ankth, frikë dhe dyshime në arsye, me konfuzime mendore.

Aty thuhet se i janë dhënë medikamente për këtë gjendje dhe diagnoza paraprake është rregullim psikoti i papërcaktuar.

Ai është trajtuar me medikamente për 6 muaj, ndërsa pas ndërprerjes së tij gjendja mendore i është përsëritur, prandaj ka rifilluar mjekimin.

Po ashtu, në gusht 2022 i është bërë një vlerësim tjetër dhe ai është dërguar në urgjencën psikiatrike ku ka marrë ndihmën e parë dhe është kthyer në shtëpi.

Sipas vërtetimi mjekësor ai vazhdon të trajtohet me dy medikamentet për gjendjen e tij mendore, ndërsa thuhet se ai duhet ta paraqesë raportin e tij kudo.