Grupi i Alibeajt kërkon shfuqizimin e koalicionit “Bashkë fitojmë” që u regjistrua nga KQZ por duke përjashtuar Berishën

Ne kerkese thuhet se marrëveshja përmbajnë referenca të PD, në kushtet kur kjo e fundit nuk ka shprehur vullnetin për ndonjë koalicion. Mërrveshjen i mungon edhe një elementë, sa i takon numrit të kandidatëve , nga secila parti politike.

Në kërkesën e  Alibeajt, thuhet më tej se në kushtet kur Rithemelimi është përjashtuar nga marrëveshja, mbetet e paqartë se kush do ti propozojë kandidatët.

“Në kushtet kur subjekti politik “Komisioni i Përkohshëm i Rithemelimit” është përjashtuar nga marrëveshja, mbetet e paqartë se cila parti politike do të propozojë kandidatët e koalicionit”, shkruhet në kërkesë.

Sakaq sipas Alibeajt, kandidatët e Rithemelimit po krijojnë konfuzion tek zgjedhësit pasi zhvillojnë takime me logo dhe emër të njëjta me ato të PD.