Kontrabandistët shqiptarë kanë filluar që të dërgojnë në Mbretërinë e Bashkuar emigrantë duke përdorur jahte luksoze.

Kjo është zbuluar nga një gazetar i Mail On Sunday, i cili është hequr si një person në hall të madh dhe ka kërkuar që të largohet në Mbretërinë e Bashkuar.

Një prej bosëve të trafikimit, tha se po përdor rregullisht jahte për të kontrabanduar njerëz në Mbretërinë e Bashkuar.

Trafikanti i ofroi një vend në një jaht që largohej nga Belgjika këtë fundjavë për 17,000 £, ndërsa një tjetër i tha se kishte vend ​​në një jaht që nisej afër kalasë për 16,000 £.

Javën e shkuar një raport zbuloi se 4 nga dhjetë emigrantë që kalojnë në kanalin anglez janë shqiptarë dhe nuk po i ikin një lufte, por një vendi që është pretendent për Bashkimin Europian.

Mail On Sunday, gjithashtu, javën e kaluar zbuloi dy profile në Tik-Tok që merreshin me trafikimin e emigrantëve. Në këto profile reklamohej kalimi me jahte nga Franca, Belgika dhe Holanda.