Gjykata e Posaçme ka vendosur të dënojë më 10 vite burg Lefter Kokën, ish-ministrin e Mjedisit, të shpallur fajtor për Mjedisit për akuzat e “korrupsionit”, “shpërdorimit të detyrës” e “pastrimit të parave” në lidhje me inceneratorin e Fierit. 

Për shkak të gjykimit të shkurtuar, dënimi u ul në 6 vite e 8 muaj burg.

Dënimet

Lefter Koka dënohet me 10 vite burg, 6,8 me gjykim të shkurtuar

Alqi Bllako dënohet me 4 vite burg, 2,8 vite me gjykim të shkurtuar

Klodian Zoto dënohet me 12 vite burg, 8 vite me gjykim të shkurtuar

ITS si shoqëri shpallet e pafajshme dhe i hiqet sekuestro.

Pëllimb Abeshi dënohet me 3 vjet e 6 muaj që në aplikim të gjykimit të shkurtuar zbret në 2 vjet e tetë muaj. Në perfundim pezullohet dënimi dhe vihet në prove për katër vjet.

Arben Dervishaj i pafajshëm për të gjitha akuzat.

Klodian Zoto i pafajshëm për akuzat e korrupsionit aktiv. Dënohet 2 vjet burg për korrupsion pasiv plus shtatë vjet skema mashtruese plus tetë vjet pastrim parash.

Në përfundim dënohet me 12 vjet burg që në aplikim të gjykimit të shkurtuar zbresin në 8 vjet burg.
Arjola Kodra shpallet e pafajshme për korrupsion.