Një pistë tjetër ka dalë nga hetimet për krimin e rëndë të ndodhur në familjen Muhollari në Përmet.

Mësohet se hetuesit dyshojnë se  konflikti përshkallëzoi për shkak se dy prindërit i kaluan në pronësi banesën e tyre njërës prej vajzave dhe jo djalit 24-vjeçar, Albi Murollari.

Ndërtesa tre katëshe mendohet se i kishte kaluar në pronësi te motrës së 24-vjeçarit dhe kjo është bërë pa dijeninë e tij.

Mësohet se i riu ka qene tërësisht i qete dhe se aktin e ka kryer pasi ka mësuar se prona i pati kaluar te motrës se tij.