Ish-gjyqtari i “Dance With the Stars” Len Goodman ka vdekur në moshën 78-vjeçare. Eksperti anglez i vallëzimit, i cili u paraqit në konkursin e kërcimit nga viti 2005 deri në vitin e kaluar, vdiq të shtunën në një bujtinë në Anglinë jugore, pas një beteje me kancerin e kockave.

“Ai ishte i rrethuar nga familja e tij,” tha menaxheri i Goodman, Jackie Gill, për CNN.

Goodman ka lindur në Londër në vitin 1944. Sipas faqes së tij të internetit, ai filloi të kërcente në moshën 19-vjeçare dhe ishte një balerin profesionist përpara se të dilte në TV.

Goodman shërbeu si gjyqtari kryesor në konkursin e kërcimit të BBC-së “Strictly Come Dancing”, versioni britanik i DwTS, që nga fillimi i tij në 2004, dhe bëri paraqitjen e tij të fundit në specialen e Ditës së Krishtlindjes 2016. Shirley Ballas mori rolin pas largimit të tij.

Larg karrierës së tij televizive, Goodman drejtoi një shkollë vallëzimi, Goodman Dance Academy në Kent. Ai gjithashtu shkroi disa libra, duke përfshirë autobiografinë e tij të vitit 2009 “Më mirë vonë se kurrë: Nga djali Barroë në sallën e ballit”, “Dancing Around Britain” dhe “Lost London”.