Mijëra bileta për konkursin e këngës në Eurovizion do t’u ndahen ukrainasve që janë detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre dhe që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar.

Shfaqja ndërkombëtare muzikore do të zhvillohet në M&S Bank Arena Liverpool në maj, pasi qyteti u zgjodh për të pritur konkursin në emër të fituesve të vitit 2022, Ukrainës pas pushtimit rus.

Si pjesë e angazhimit të Mbretërisë së Bashkuar për të nderuar Ukrainën në konkursin e këngës, rreth 3,000 bileta do të vihen në dispozicion për ukrainasit e zhvendosur në mënyrë që ata të mund të ndjekin shfaqjet live.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka njoftuar gjithashtu 10 milion £ në financim për të “ndihmuar që ngjarja të shfaqë vërtet kulturën ukrainase” në përvjetorin e pushtimit rus të vendit.

Paratë do të mbështesin këshillin e qytetit të Liverpool dhe partneritetin e BBC-së me artistë dhe interpretues ukrainas për të krijuar një shfaqje “duke festuar muzikën dhe se si ajo bashkon njerëz nga e gjithë bota”.