Fituesi japonez i çmimit Nobel në Letërsi Kenzaburo Oe ka ndërruar jetë në moshën 88-vjeçare, ka njoftuar botuesi i tij.

Oe, ishte një nga figurat më të rëndësishme në letërsinë moderne japoneze, i dyti japonez pas Yasunari Kawabata, që u nderua me Çmimin Nobel për Letërsinë në vitin 1994.

Puna e tij u ndikua nga letërsia franceze dhe amerikane, ndërsa temat e tij trajtojnë çështjet sociale, politike dhe probleme filozofike.