Komediani dhe imituesi Mike Yarwood ka vdekur në moshën 82-vjeçare. Ai u bë një emër i njohur në vitet 1960 dhe 1970, duke tërhequr audiencë të madhe televizive për imitimet e tij të politikanëve dhe figurave të tjera publike.

Shoë Mike Yarëood (1977) mban rekordin për audiencën më të madhe të ditës së Krishtlindjes prej 21.4 milionë shikuesish.

Ai i kaloi “vitet e tij të fundit” në shtëpinë e bamirësisë, Brinsëorth House në Twickenham, në jugperëndim të Londrës.

Suksesi i tij fillestar erdhi të dielën në mbrëmje në një nga televizionet e Londrës, në të cilin ai u shfaq për herë të parë në 1964.

Yarwood u spikat shpejt për aftësinë e tij të jashtëzakonshme për të imituar zërat dhe sjelljet e personaliteteve të panumërta dhe figurave publike.

Talenti i tij për imitim solli buzëqeshje në fytyrat e miliona njerëzve dhe aftësia e tij unike për të kapur thelbin e subjekteve të tij e bëri atë një ikonë në botën e komedisë.