Kur kanë kaluar tre ditë nga tërmetet vdekjeprurëse që goditën Turqinë dhe Sirinë, kërkimet ende vijojnë, ndonëse shpresa sa vjen e zbehet.

Ky është një prej momenteve të shumta nga kërkimet për të mbijetuarit nën rrënoja dhe vjen nga qyteti turk Adiyaman.

Ekipet e shpëtimit dhe anëtarët e familjes mbajnë vesh për të dëgjuar për të mbijetuar në një skenë “zemërthyese”. Videoja më poshtë ilustron atë që po ndodh, nuk është një orë e lehtë.

Gazetarja e Sky News Kay Burley shpjegoi se çfarë kishin bërë shpëtimtarët. Ata urdhëruan heshtje, hodhën një mikrofon në rrënoja dhe më pas bërtitën “a ka njeri këtu, a mund ta dëgjojë dikush zërin tim”.

Siç e shihni, nuk kishte asnjë lajm pozitiv.