Baba Vanga thuhet se ka parashikuar një fatkeqësi bërthamore që do të shkatërrojë Tokën para fundit të vitit 2023.

Baba Vanga, një grua e verbër bullgare, thuhet se ka parashikuar disa nga ngjarjet më të mëdha në historinë botërore. Ajo vdiq më shumë se një çerek shekulli më parë, por shumë nga parashikimet e saj thuhet se janë realizuar shumë kohë pas vdekjes së saj.

Tani, ndjekësit e saj pretendojnë se Baba Vanga parashikoi një fatkeqësi bërthamore shkatërruese që do të shpaloset këtë vit.

Thuhet se ajo ka paralajmëruar për një shpërthim të madh të centralit bërthamor në vitin 2023 që do të shkaktonte vendosjen e reve toksike mbi Azi.

Ndjekësit e saj besojnë se vendet e tjera mund të preken nga shpërthimi për shkak të përhapjes së sëmundjeve të rënda pasi retë toksike mbushin ajrin.

Parashikimet e Baba Vanga për vitin 2023

Përveç katastrofës bërthamore, Baba Vanga bëri katër parashikime të tjera të mëdha për vitin 2023.

Së pari, thuhet se ajo ka parashikuar se orbita e Tokës do të ndryshojë. Një lëvizje më afër diellit do të shkrinte akullnajat dhe do të përmbyste planetin, ndërsa një lëvizje më larg mund të na zhyte në një epokë akullnajash.

Baba Vanga gjithashtu besohet se ka parashikuar një stuhi të fuqishme diellore që do të tronditë klimën në vitin 2023. Stuhitë diellore janë shqetësime në diell të cilat mund të dalin nga jashtë nëpër heliosferë dhe të ndikojnë në Tokë.

Disa i kanë interpretuar fjalët e saj që të nënkuptojnë se një cunami diellor po vjen, i cili mund të shkaktojë dështime të mëdha teknologjike, megjithëse stuhitë e vogla diellore ndodhin mjaft rregullisht pa shkaktuar dëme.

Baba Vanga thuhet gjithashtu se ka parashikuar se një armë biologjike do të përdoret nga një superfuqi në vitin 2023, duke shkaktuar qindra mijëra vdekje.

Armët biologjike janë mikroorganizma si viruset, bakteret ose kërpudhat, ose substanca toksike të prodhuara nga organizmat e gjallë që çlirohen për të shkaktuar sëmundje dhe vdekje te njerëzit, kafshët ose bimët. Ato janë të ndaluara nga Konventa e Armëve Biologjike.

Së fundi, Baba Vanga besohet se ka paralajmëruar fundin e shtatzënive natyrale këtë vit.

Ndjekësit e saj pretendojnë se të gjitha foshnjat do të rriten në laboratorë, ku shtetet dhe ekspertët mjekësorë do të vendosin se kush do të ketë një të tillë. Prindërit, thonë ata, do të jenë në gjendje të zgjedhin tipare si ngjyra e flokëve dhe e syve.

Sipas parashikimeve të Baba Vangës ka shumë për të ndodhur në shtatë muajt e mbetur të vitit 2023!