Detaje të tmerrshme kanë dalë në lidhje me të dyshuarit për vrasjen e kreut të krimit të organizuar serb, Jovan Vukotiç, i cili humbi jetën në një sulm të armatosur në Stamboll, Shişli.

Sipas mediave turke, policia e organizuar ekzaminoi 1,700 orë filmime në 200 vende, duke filluar nga vendi ku u vra Vukotiç. Duke e vizatuar rrugën e motoçikletës në këtë mënyrë, policia ka konstatuar gjithashtu se në ditën e ngjarjes ka qenë një automjet që e ka ndjekur Vukotiçin. Për përcaktimin e targës së mjetit, grupet kanë fokusuar hetimet te motori dhe mjeti. Në studime, personi që përdor motorin kërkohet me një njoftim të kuq.Qafa e paqes U kuptua se personi që qëlloi me armë në drejtim të Vukotiqit ishte Emircan Sümer, i cili ishte gjithashtu anëtar i së njëjtës organizatë.

Ekipet e organizuara gjetën një pajisje GPS nën makinë dhe nën dysheme në bagazh, në automjetin ku mbeti i vrarë Vukotiç. Duke thelluar punën e tyre, ekipet e policisë zbuluan se EE, Elanur Tuna dhe Furkan Yeşil, anëtarët e organizatës kriminale të drejtuar nga Binali Camgöz, i cili u kap dhe u arrestua në Karadag teksa po kontrollohej me një njoftim të kuq, e ndoqën Vukotiçin për 4 muaj. makinë që ata morën me qira nga İzmiri. Është konstatuar se të dyshuarit kanë tentuar të vrasin edhe Vukotiqin gjatë ndjekjes, por nuk kanë arritur

Në kërkim të adresave të të dyshuarve, policia sekuestroi 6 pasaporta false, 11 letërnjoftime false nga vende të ndryshme, 3 pajisje GPS satelitore dhe 2 armë të përdorura në incident. Nga ana tjetër, në ekzaminimet e bëra në telefonat, kompjuterët dhe kartat portative të memories së të dyshuarve, janë gjetur shumë dokumente organizative se si është kryer sulmi. 12 të dyshuarit, procedurat e të cilëve në Drejtorinë e Policisë së Stambollit u kryen, u dërguan në gjykatë.

Kreu i sindikatës së krimit serb Jovan Vukotiç, 9 shtator u sulmua me armë nga 2 persona me motoçikleta teksa ishte duke lëvizur në trafik në Şişli. Ndërsa Vukotiç humbi jetën në sulm, gruaja, fëmijët dhe shoferi i tij mbijetuan. Pas ngjarjes, ekipet e Drejtorisë së Degës së Krimit të Organizuar në Stamboll kanë nisur punën për kapjen e autorëve.