Trump dhe fëmijët e tij Ivanka, Eric dhe Donald Jr janë përsëri në telashe: gjyqtari i Gjykatës së Lartë të Nju Jorkut, Arthur Engoron, ka vendosur se ish-presidenti është përgjegjës për mashtrim, si pjesë e procesit civil të ngritur nga Prokurori i Përgjithshëm Letitia James.

Manjati dhe kandidati republikan dyshohet se kreu mashtrim për vite me rradhë teksa ndërtoi perandorinë e pasurive të paluajtshme që e çoi atë drejt famës dhe Shtëpisë së Bardhë, duke ofruar informacione të rreme financiare për rreth një dekadë, duke rritur vlerën e aseteve deri në 3.6 miliardë dollarë në krahasim me bankat dhe kompanitë e sigurimit.

Gjykatësi hodhi poshtë gjithashtu kërkesën e Trump për shkarkimin e prokurorisë. Kërkesa për dëmshpërblim është 250 milionë dollarë.

Engoron urdhëroi që disa nga licencat e biznesit të Trump t’i hiqen si ndëshkim, duke e bërë të vështirë ose të pamundur për të dhe fëmijët e tij të rritur të bëjnë biznes në Nju Jork: i njëjti gjykatës njoftoi se do të vazhdojë të ketë një figurë të pavarur që do të mbikëqyrë operacionet e Trump.

Nuk pati asnjë reagim të menjëhershëm nga ish-presidenti në mes të një gare të re elektorale pikërisht në kohën kur një sondazh i ri do ta vendoste atë dhjetë pikë përpara Biden në betejën drejt vitit 2024.

Duke iu referuar dëmit më të madh të imazhit të dëmtimit të biznesin e saj, ai komentoi akuzën në rrjetin e tij social “Truth”, duke e quajtur “gjueti shtrigash e motivuar politikisht”.

Sipas tij, Engoron është një gjykatës “që urren Trump dhe Prokuroren e Përgjithshme Letitia James”, duke u ankuar për mungesën e jurisë dhe duke dyshuar mbi korrektësinë e veprimeve të tij.