Momenti i tmerrshëm kur një luan sulmoi një cirku të njohur në Rusi është kapur në video. Bisha nguli dhëmbët tek Alexey Makarenko, gjatë një shfaqjeje para fëmijëve dhe prindërve të tyre.

Gruaja e tij Olga Borisova, gjithashtu një trajnere, ‘i shpëtoi jetën’ duke përzënë grabitqarin kur e detyroi atë në dyshemenë e unazës së cirkut në vendpushimin e Detit të Zi të Soçit. Drama filloi kur dy luanë meshkuj filluan të ziheshin gjatë një akti në arenën me 1200 vende.

Makarenko ndërhyri për të ndaluar përleshjen, duke shkaktuar një përgjigje të furishme nga një luan i tretë, i cili sulmoi trajnerin, duke e rrëzuar në tokë. Borisova nxitoi për të ndihmuar, duke përdorur një kamxhik për të trembur luanin ndërsa dritat u fikën dhe stafi shkoi në gjendje emergjence duke vendosur topa uji dhe ‘granata zhurme’ për të penguar kafshët.

Makarenko mori veten për të hedhur një mbështetëse në drejtim të luanit për ta trembur jashtë ringut në Cirkun Shtetëror të Soçit. Çuditërisht, dyshja më pas u përkulën dhe u përqafuan para publikut sikur asgjë të mos kishte ndodhur. Shumë spektatorë menduan se kërcimi ishte pjesë e aktit.

Në fakt, Borisova e ka shpëtuar atë nga vdekja e mundshme, tha kreu i Cirkut të Madh Shtetëror të Moskës, Edgard Zapashny. Një video tregon plagët e plagëve të zbutësit me përvojë të luanit, i cili tani po shërohet.