Serbia është tronditur nga një tragjedi e dytë pa kaluar as 48 orë nga masakra në shkollën fillore “Vladislav Ribnikar” ku një 13 vjeçar vrau 8 bashkëmoshatarë të tij dhe rojën e shkollës.

Në orët e vona të 4 majit, një tjetër i ri i moshës 21 vjeçare i identifikuar me inicialet U.B, ka vrarë 8 persona në disa fshatra në periferi të Beogradit dhe 13 të tjerë kanë mbetur të plagosur.

Të shtënat kanë ndodhur në fshatrat Dubona, Orshajë e vogël, Shepshin dhe në afërsi të Mlladenovacit.

Një banor i fshatit Dubona ka thënë se papritur kishin ndodhur disa të shtëna me armë që kishte arritur t’i dëgjonte nga shtëpia e tij. Sllobodan Nikoliç në tregimin e tij ka thënë se ka dëgjuar të shtëna tri herë radhazi.

Siç ka rrëfyer ai, hera e parë ka qenë e gjatë dhe se autori duhej të kishte qëlluar diku 25 plumba. Pas kësaj thotë se kanë pësuar edhe dy të shtëna të tjera.

Nikoliç ka treguar se pas kësaj kishte dëgjuar dikë duke bërtitur nga rruga për ta telefonuar policinë meqë aty gjendej një personi shtrirë dhe i vdekur.

“Papritmas u dëgjua një breshëri. E para ishte e gjatë, duhet të ketë qëlluar 25 plumba. E dyta ishte pas një minute, dhe pastaj e treta. Pas kësaj një makinë erdhi tek rruga dhe dikush bërtiti: ‘ Thirrni policinë, djali është shtrirë i vdekur”, ka rrëfyer ai.

Banori tjetër Zvonko Mlladenoviç ka thënë se i ka dëgjuar të shtënat, por se nuk e ka ditur se çfarë ka ndodhur derisa e ka ndezur televizorin në mëngjes.

Mlladenoviç thotë se i ka njohur viktimat dhe janë fëmijë të vegjël. Ai ka shtuar se është i tronditur, fillimisht nga masakra në shkollën e Beogradit dhe tani edhe në fshatin e tij

“Kur kam dalë ka qenë fatkeqësi. I kam njohur viktimat, janë fëmijë të vegjël, kur kam dëgjuar jam tronditur. Fillimisht fëmijët në Beograd, tani këtu, çfarë të them. Unë jam pa fjalë”,- tha ai.