Karikaturat satirike të Profetit Muhamed janë shfaqur të mërkurën në Bashkitë e qyteteve të Montpeljesë dhe Tuluzës. Ky vendim është marrë për të mbështetur protestat kundër ekstremizmit islamik që së fundmi i mori jetën një mësuesi, Samuel Patty.


Karikaturat ishin të gazetës ‘Charlie Hebdo’ që në 2015 humbi 12 përfaqësues për shkak të disa kariktaruave për Profetin Muhamed si dhe 11 të tjerë mbetën të plagosur.


Macron i është bashkuar frymës së protestave kundër radikalizimit dhe esktremizmit islamik që në Francë ka goditur shpesh herë me sulme terroriste.