Kurora që Mbreti Charles do të mbajë në kurorëzimin e vitit të ardhshëm është hequr nga Kulla e Londrës në një operacion top-sekret përpara se të ndryshonte madhësinë, ka zbuluar Buckingham Palace. Operacioni i sigurisë ultra të lartë u zhvillua mbrëmjen e së premtes. Kurora e Shën Eduardit u transportua me roje të armatosur në një vend sekret ku tani do të ndryshohet përmasat për kurorëzimin e Mbretit Charles të shtunën më 6 maj në Westminster Abbey, shkruan Dailymail. 

Mark Appleby, nga Mappin dhe Webb, i cili ka qenë Argjendari i Kurorës që nga viti 2017, do t’i kalojë muajt e ardhshëm duke punuar larg për të siguruar që kurora e veshur me diamant të jetë mjaft e madhe për t’iu përshtatur Mbretit të ri. Besohet se do të kërkohen disa ‘pajisje’ për t’u siguruar që është e përshtatshme për mbretin. Buckingham Palace mbrëmë nuk pranoi të zbulonte se cilën kurorë do të mbajë bashkëshortja e Mbretëreshës.

Misteri do të nxisë spekulimet nëse Camilla do të zgjedhë të mbajë kurorën e Mbretëreshës Elizabeth, Nënës Mbretëreshë, e cila është vendosur me diamantin e diskutueshëm Koh-i-Noor nga India. Perlë prej 105 karatësh është aktualisht objekt i një debati të vazhdueshëm mbi pronësinë e tij të ligjshme. Shumë indianë besojnë se ajo ishte vjedhur nga britanikët, por vëzhgues të tjerë argumentojnë se ajo i ishte ‘dhuruar’ Kompanisë së Indisë Lindore nga ish-sundimtarët e Punjabit në 1849.