Pas tërmetit shkatërrues që goditi Turqinë dhe që preku 10 qytete në Kahramanmaraş, ka shpërthyer tubacioni i gazit natyror në fshatin Topboğazı të rrethit Kırıkhan të Hatay.

Mediat vendase shkruajnë se autoritetet kanë bërë me dije se rrjedha e gazit natyror prek provincat Gaziantep, Hatay dhe Kahramanmaraş dhe rrethet Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan dhe Hassa është ndalur.

Nga ana tjetër, kreu i fshatit Topboğazı vuri në dukje se një shpërthim dhe zjarr pas tërmetit shpërtheu në dy pika të ndryshme, 200 metra nën fshat dhe 3 kilometra larg .

Në deklaratën e bërë nga autoritetet, thuhet se “Si pasojë e dëmtimit në linjën e transmetimit të gazit natyror Kahramanmaraş – Gaziantep, gazi natyror rrjedh në provincat Gaziantep, Hatay dhe Kahramanmaraş dhe në rrethet Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan dhe Hassa u ndaluan”.