Disa foto që tregojnë dy të rinj duke u rahur me kanxhik publikisht në Indonezi janë duke bërë xhiron e rrjetit.

Shkak për dhunimin e dy të rinjve është ligji islam, pasi vajza dhe djali u kapën duke u puthur me njëri-tjetrin, teksa nuk ishin të martuar.

Gruaja, RO, 23 vjeç dhe burri, M, 24 vjeç, morën secili nga 21 gjuajtje me kamxhik. Fotot tregojnë një oficer policie duke folur në mikrofon me shikuesit, të cilët vëzhguan çiftin duke u ndëshkuar dhe i fotografuan.

Ndërsa gruaja u godit, ajo u duk se u rrëzua në dysheme nga dhimbja. Çifti fillimisht ishte menduar të merrte 25 goditje secili, por në fund kjo u reduktua.

Dyshja u zbuluan në zonën Ule Lee Harbour të qytetit Banda Aceh, Sumatra, duke kryer aktin që bie ndesh me ligjin penal islamik.

Një oficer policie thuhet se pa një makinë të parkuar duke u tundur përpara se të shkonte për të kontrolluar automjetin dhe e gjeti çiftin duke u puthur, raportoi media Aceh Bithe.

Para se të merrte kamxhik, RO u mbajt në burgun Lhoknga në Aceh Besar, ndërsa M u mbajt në paraburgim në qendrën e paraburgimit Kajhu.

Indonezia është një vend me mbizotërim mysliman, me pak më pak se 90% të popullsisë që praktikojnë fenë.

Pavarësisht kësaj, Islami është vetëm një nga gjashtë fetë zyrtare në vend, me protestantizëm, katolicizëm, hinduizëm, konfucianizëm dhe budizëm të njohur gjithashtu.