Një grevë e inspektorëve në operatorin hekurudhor francez SNCF po kërcënon të prishë fundjavën e Krishtlindjeve për francezët, me vetëm dy nga tre trena që pritet të jenë në shërbim.

Njoftimi në faqen e internetit të SNCF mund të rezultojë që një në katër pasagjerë të mos jetë në gjendje të udhëtojë. Trenat për rreth 200.000 njerëz pritet të anulohen, sipas kanalit televiziv TF1.

Pas grevës, e cila kërcënon këtë fundjavë të ardhshme të Krishtlindjeve, qëndron një kolektiv prej 3.500 punonjësish të hekurudhave, të cilët janë mbledhur në rrjetet sociale për të denoncuar kushtet e tyre të punës.

“Na jepen gjithnjë e më shumë detyra, me shumicën e kohës që jemi vetëm në bord për t’u kujdesur për 500-600 udhëtarë”, tha një inspektor i SNCF.

Zemërimi për kushtet e tyre të punës bëri që kontrollorët të krijojnë kolektivin këtë shtator. Lëvizja, aktive në Facebook, e sheh veten si apolitike dhe jo sindikale.

“Kolektivi ka bërë të mundur nxjerrjen në pah të gjithë kompleksitetin e profesionit tonë dhe bashkimin e tij në nivel kombëtar, sepse sindikatat nuk kanë mundur ta bëjnë më këtë”, tha një anëtar i kolektivit për faqen e lajmeve France Info.

Sipas kolektivit të kontrollorëve, negociatat me drejtuesit e SNCF ngecën mbrëmjen e së martës, duke çuar në grevë./ Top Channel