Drejtori i CIA-s paralajmëroi presidentin Volodymyr Zelenskyy për planet e Moskës për ta vrarë atë përpara pushtimit rus, sipas autorit Chris Whipple.

Libri i tij i ardhshëm, Lufta e jetës së tij: Brenda Shtëpisë së Bardhë të Joe Biden, detajon një udhëtim të fshehtë të kreut të agjencisë së spiunazhit, Bill Burns, në Kiev, ndërsa Zelenskyy ishte duke minimizuar mundësinë e një pushtimi tokësor.

Qëndrimi i Zelensky ndaj paralajmërimeve amerikane ishte i tillë që SHBA-ja rrezikon panik për popullin e tij dhe se paralajmërime të tilla mund të kenë efekte negative në ekonominë e Ukrainës.

Ishte një situatë shumë e pazakontë, sepse zyrtarët amerikanë rrallë i ndajnë publikisht të dhënat e inteligjencës kur filloi administrata e Biden. Presidenti Joe Biden i kërkoi zotit Burns t’i jepte Zelenksyy detaje specifike të komploteve ruse.