Andrea Bonafade, me profesion topograf, ky është identiteti që kishte zgjedhur për vete bosi mafioz Matteo Messina Denaro, i arrestuar sot në Palermo pas tridhjetë vitesh në arrati.

Me këtë emër dhe mbiemër ai ishte trajtuar në klinikën “La Maddalena”, i specializuar për terapi onkologjike. Megjithatë, zgjedhja e pseudonimit ishte fatale për të.

Andrea Bonafede ekziston vërtet dhe është nipi i bosit historik të mafias Leonardo, i cili vdiq në vitin 2020. Pasi u zbulua se Andrea Bonafede i vërtetë nuk kishte marrë trajtim, çka i futi hetuesit në rrugën e duhur.

Hetuesit, duke përgjuar bisedat e familjarëve, kuptuan se shefi duhej të trajtohej për një patologji onkologjike. Ata analizuan të dhënat e pacientëve të përputhshëm sipas moshës me kumbarin dhe zbuluan se një Andrea Bonafede i ishte nënshtruar fillimisht një operacioni në provincën e Trapanit dhe më pas një operacioni të dytë në La Maddalena di Palermo.

Ditën që doli se ishte operuar, celulari i Bonafede u lidh me qelitë në Campobello di Mazara. Pacientja e vërtetë duhet të ketë pasur një emër tjetër, pacientja e vërtetë ishte Messina Denaro. Nga këtu ata arritën në vizitën e planifikuar për sot.