Zyrtarët e fanatikët e Kim Jong-un shpërthyen në lot dje pasi motra e diktatorit zbuloi se ai ishte ‘i sëmurë rëndë’ me ‘ethe të forta’ në fillim të kësaj vere gjatë shpërthimit të Covid në vend.

Kim Yo-jong i tha një kongregacioni të mbushur plot se si Udhëheqësi Suprem vuajti pas infeksioneve në maj, duke shkaktuar skena emocionale teksa ‘xhelatët’ me uniformë ushtarake fshinin lotët.

Më pas ata bërtisnin dhe brohoritnin ndërsa ajo deklaroi hakmarrje ndaj Koresë së Jugut, duke pretenduar se fqinjët e tyre i kishin infektuar qëllimisht duke dërguar fletëpalosje të kontaminuara në kufi, duke përhapur virusin te 4.8 milionë qytetarë të Koresë së Veriut.

Ajo tha: “Nëse armiqtë vazhdojnë të bëjnë veprime të rrezikshme që mund të futin virusin në vendin tonë, ne do të përgjigjemi sigurisht jo vetëm duke çrrënjosur virusin, por edhe duke shfarosur autoritetin e Koresë së Jugut”.

Deklarata e saj ishte sugjerimi i parë që Kim mund të ketë kontraktuar Covid, pavarësisht se vendi pretendonte për dy vjet se asnjë rast i vetëm nuk u zbulua deri në shpërthimin e tyre këtë vit, duke rezultuar në një bllokim mbarëkombëtar.