Një grua franko-kanadeze u deklarua fajtore sot, duke pranuar se tre vjet më parë i dërgoi një letër që përmban helm në Shtëpinë e Bardhë, duke synuar Donald Trump, i cili në atë kohë ishte president i Shteteve të Bashkuara. Pascal Ferrier, 55 vjeç, do të dënohet me rreth 22 vjet burg, sipas zyrës së prokurorit federal në Uashington.

Gruaja pranoi se kishte dërguar një substancë helmuese, potencialisht vdekjeprurëse, në shtëpinë e saj në Quebec. Ai më pas e përfshiu atë në një letër drejtuar presidentit të atëhershëm të Shteteve të Bashkuara dhe gjithashtu u dërgoi letra kërcënuese tetë oficerëve të policisë dhe oficerëve të korrigjimit nga Teksasi.

Dënimi për “shkeljen e ligjit të armëve biologjike” do të shpallet zyrtarisht më 26 prill dhe do të arrijë në 262 muaj burg nëse gjykata pranon marrëveshjen e saj me prokurorët, tha zyra e Prokurorit të Qarkut Matthew Graves. “Nuk ka vend për dhunë politike në vendin tonë. 

Shpresojmë që ky epilog të shërbejë si një paralajmërim për ata që do të përpiqen të dërgojnë substanca toksike dhe kërcënime përmes postës”, shtoi ai.

Sipas aktakuzës, letra drejtuar Shtëpisë së Bardhë e quajti atë një “raskal të neveritshëm, tiranik”. “ Hiqni dorë, mos u zbrisni në këto zgjedhje” (lidhur me zgjedhjet presidenciale 2020), Ferrier i kërkoi republikanit, duke shtuar se ajo i ka dërguar atij “një dhuratë të veçantë”, domethënë helm, për ta “ndihmuar atë të vendosë”.

Gruaja kërcënoi gjithashtu tetë policë dhe oficerë korrektues të Teksasit, të cilët i mbajti përgjegjës për burgosjen e saj për rreth dy muaj në vitin 2019, me akuza për armë. Pasi i dërgoi letrat në Kanada, ajo shkoi me makinë në SHBA, por u arrestua nga rojet kufitare kur iu gjet një armë e mbushur dhe disa fishekë municionesh. Ajo u mbajt në paraburgim dhe qëndroi në paraburgim gjatë gjithë procedurës.