Një adoleshent i cili ishte arrestuar për përdhunimin e një 8-vjeçareje në Britaninë e Madhe, është liruar pas vetëm dy vitesh në burg.

Jack Dalziel, tashmë 19 vjeç, e kreu krimin dy vite më parë, kur e lidhi të miturën dhe e përdhunoi disa herë, teksa e kërcënonte se do ta “vriste dhe varroste” nëse tregonte për abuzimin.

Dalziel akuzohet gjithashtu se sulmoi seksualisht tre djem të moshës nga katër deri në dhjetë në Motherëell. Por viktimat dhe prindërit kanë mbetur të indinjuar pasi Dalziel u lirua sipas udhëzimeve automatike të lirimit të parakohshëm në mes të dënimit të tij prej tre vitesh e gjysmë.

Mamaja e vajzës, tani 12 vjeçe, dhe djalit të saj të dhunuar, tani tetë vjeç, thanë: “Jam i mërzitur. Tre vite e gjysmë nuk ishin mjaftueshëm në radhë të parë dhe ai ka bërë vetëm gjysmën. Vajza ime ka hequr dorë nga jeta. Ajo nuk ka dalë nga shtëpia që kur ndodhi kjo. Mezi e arrijmë të shkojë në shkollë. Ata të dy patën shkrirje disa javë më parë.”